TulipCase

TulipCase - duurzame telefoonhoesjes

Wat is het eerste waar je aan denkt als je Nederland of Holland hoort? Molens en tulpen natuurlijk! Dat is de inspiratie waarmee TulipCase is gestart. Een duurzaam hoesje voor de nieuwste telefoons. Een combinatie van prachtige kleuren en goede kwaliteit.

Klimaatverandering is een van de grootste bedreigingen van deze tijd, voor zowel de natuur als de mens. Met een TulipCase zet je een kleine, maar waardevolle stap richting duurzaamheid. TulipCase heeft hoesjes ontwikkeld met zo weinig mogelijk afval, dat ook nog eens biologisch afbreekbaar is. Dit beschermt niet alleen je telefoon, maar ook de natuur. #LeafeNatureAlone

Duurzame materialen 

Alle TulipCase hoesjes zijn gemaakt van PBAT, PLA en tarwestro. Meer informatie hierover vind je onderaan deze pagina.

Aanbieding
Aanbieding
12 artikel(en)

Duurzame hoesjes van duurzame materialen

Alle telefoonhoesjes van TulipCase zijn met duurzame materialen gefabriceerd: met PBAT, PLA en tarwestro. 80% PBAT (Polybutylene adipate terephthalate) is van een biologisch afbreekbaar materiaal copolymeer, voornamelijk van adipinezuur, 1.4-butaandiol en tereftaalzuur. 10% PLA, wat een thermoplastisch polyster is dat wordt verkregen uit vernieuwbare grondstoffen. Bij het oogsten van de tarwekorrels blijft 10% tarwestro over. Normaal gesproken wordt deze grondstof weggegooid of zelfs verbrand. TulipCase geeft deze grondstof een nieuw leven.

Dankzij deze materialen is de afbreektijd 3-6 maanden

Het doel: duurzaamheid 

Het doel van TulipCase was denk ik al wel duidelijk, maar om het nog eens te benadrukken: TulipCase wil de beste mileuvriendelijke telefoonervaring creëren met bescherming voor zowel het milieu als jouw telefoon. Dit door het gebruik van plastic op alle mogelijke manieren te vermijden. Immers is gemak ten koste van de natuur geen gemak!

Ecologische en duurzame smartphonehoesjes

TulipCase gebruikt planten en hernieuwbare bronnen om een absoluut magisch product te maken. Er worden drie principes gebruikt om de duurzame hoesjes te maken: het REDUCEREN van onnodige CO2-uitstoot door het vermijden van de productie van onnodig afval. Daarnaast zijn alle producten 100% RECYCLEBAAR. Uiteindelijk zijn de producten te composteren, waardoor de bodem verbeterd en HERSTELD.